Coachen met het Enneagram

Stel jij jezelf wel eens de vraag:

“Wat is het effect van mijn (sub)type op mijn coachingstijl?”

of

“Wat is het effect van mijn (sub)type op de coachee, de klant, de leverancier en de relatie?”

Dan is dit traject iets voor jou!

Voor wie?

voor mensen met een basiskennis van het Enneagram die deze kennis willen uitbreiden, zeker naar de praktijk toe. De opleiding richt zich op zij die inzicht willen rond de vragen:

“Wat is het effect van mijn (sub)type op mijn tussenkomsten?”of “Wat is het effect van mijn (sub)type op de coachee, de klant, de leverancier en de relatie?”

Gericht naar iedereen die met mensen werkt en in het bijzonder in coaching, therapeutische of een dienstverlenende mensgerichte relatie.

Praktisch

Data

Donderdag 5 oktober 2023
Vrijdag 6 oktober 2023
Donderdag 9 november 2023
Vrijdag 10 november 2023
Donderdag 7 december 2023
Vrijdag 8 december 2023
Donderdag 11 januari 2024
Vrijdag 12 januari 2024
Donderdag 8 februari 2024
Vrijdag 9 februari 2024

van 10u tot 18u

Prijs

€ 4.250.00 (exclusief BTW)
+ € 250.00 catering (de catering is optioneel)

Plaats

De Coachingloft:
Mechelsesteenweg 138, 2640 Mortsel

Programma

Dag 1

Herhaling van het Enneagram

en zijn methodologie waarbij we kort stilstaan bij elk type, de vleugels, de stresspunten, de rustpunten, en uiteraard het typekernmechanisme.

Dit vertrekkende vanuit een theoretisch kader gestoffeerd met praktijkoefeningen, demo’s, groepsdebatten, ervaringsuitwisseling.

Dag 1

Dag 2 tem 10

Elk type komt aan bod

De volgende 9 dagen zoomen we telkens per dag in op 1 type (1-9).
Ongeveer de helft van de dag focussen we op het kerntype en de 3 verschillende subtypes van het type dat die dag besproken wordt. Dit met het oog op het effect van het type in coaching als coach, in professionele relaties als dienstverlener. Er zal zeker aandacht gegeven worden aan de klassieke blinde vlekken en verdedigingsmechanismen en de achterliggende drijfveren van het betrokken type en wat het effect daarvan kan zijn op interactie met anderen.

De andere helft van de dag gaan we veel meer inzoomen op de omgang met een coachee/klant van het type dat we die dag onder de loep nemen. We gaan zeker aandacht hebben voor weerom de verdedigingsmechanismen, blinde vlekken, uitdagingen, het te volgen leerpad. Met andere woorden:  hoe het Enneagram als professional ten volle inzetten als tool ter ontwikkeling op identiteitsniveau?

Ook tijdens deze dagen gaan we afwisselend het theoretisch kader schetsen, informatie verstrekken in de beleving gaan, demo’s doen, uitwisselen, coachen, enz….

Tijdens elke lesdag zal er aandacht besteed worden aan het praktisch inzetten van het Enneagram en de effecten daarvan. We doen veel oefeningen, zeker ook coachingsoefeningen die de kennis van het Enneagram ten volle tot zijn recht doen komen ten behoeve van de klant/coachee.

Dag 2 tem 10

Resultaat

Je krijgt een dieper inzicht in alle typemechanismen zowel van jezelf en je eigen type als dat van de andere types.
Je krijgt ook handvaten rond:

Docenten

Katrin Van Bladel

Bezield trainer en coach

Coachen, en zeker coachen adhv het Enneagram, is mijn grote passie omdat ik hierdoor mijn missie, het uitdagen van mensen tot evolutie en groei, ten volle kan realiseren. Ik geloof rotsvast in het potentieel van mensen en ik vind het een groot voorrecht om mensen te mogen bijstaan in het waarmaken van hun dromen en doelen. 

Het Enneagram vormt voor mij hierbij een belangrijke tool. Om de coachende attitude die vertrekt vanuit gelijkwaardigheid, die de basis is van coaching, nog meer te kunnen verspreiden, heb ik een 10-tal jaren zeer actief en intensief meegewerkt als lead-trainer in een professionele voor het ICF-certificerende coaching opleiding . Hierdoor heb ik me in het vak van coach tot op het hoogste niveau (MCC- ICF) kunnen bekwamen en certificeren.  

Als trainer geven volgende woorden het beste mijn stijl weer: uitdagend, prikkelend, intrigerend, expertise, passie, doordringend, overtuigd, overtuigend, consistent, boeiend, humoristisch, out of the box, … Volgende opleidingen hebben mij mee gevormd tot de trainer-coach die ik nu ben: intuïtieve ontwikkeling, psycho-energetica, Avatar, NLP-practitioner en master, Teamcoaching, Insights Discovery practitioner, Présence opleiding, Lego Serious Play facilitator, Root-Grow-Bloom-certificerende Coach opleiding, …

 

Sinds meer dan 15 jaar ben ik begeesterd door Enneagram en heb ik cursus gegeven in alle mogelijke vormen en maten. Doorheen de coachingpraktijk heb ik voor mezelf heel veel praktische handvaten gecreëerd rond het Enneagram die ik graag wil delen.  Ik ben zowel gecertificeerd door De School voor Enneagram Nederland als voor Integrative Ennegram IEQ9 (individueel als team) waarvan ik ook Faculty Member ben.

Martine Van Gorp

Experte stem en lichaamstaal

Na 15 jaar actief te zijn geweest als actrice en dramadocent leg ik me als trainer en coach toe op wat je stem en uitstraling betekenen in persoonlijke en/of professionele contacten. Ik werd vanuit het theater meer en meer gedreven naar ‘hoe iemand zijn verhaal doet’. Of het nu een theatraal verhaal is, boodschap, verkooppraatje, opdracht, speech of wiskundeles, het doet er niet toe, je vertelt een verhaal.

Onze stem en ons lichaam zijn twee geweldige instrumenten die we constant ter beschikking hebben. Via opleidingen op basis van het werk van Jerzy Grotowski, Kristin Linklater, Roy Hart, Jacques Lecoq en het stemwerk van Jean-René Toussaint, kwam ik bij de basis van stem- en lichaamswerk.

De laatste 15 jaar ben ik zaakvoerder van ‘Resonans’ waarin ik me toeleg op het coachen en trainen van communicatie- en presentatievaardigheden met een sterk accent op stem en lichaamstaal.

Mijn opleiding als coach (PCC) en ervaring in het coachen, sterkt mij in het uitdagen van mensen om hen zowel letterlijk als figuurlijk in beweging te zetten.

Interesse? Contacteer ons hier

Of contacteer
Katrin Van Bladel