Katrin Van Bladel

Mentor Coach

Mijn professionele loopbaan is begonnen op mijn 10de. Voor 5 frank schuurde ik op zaterdag de winkel van mijn vader. Door te geloven dat er geen beperkingen zijn en daar uren rond te lopen, heb ik mij bekwaamd in alles wat nodig was om de zaak van mijn vader, een benzinestation, te kunnen uitbaten. Ik heb menig klant verbaasd door mijn behendigheid bij het vervangen van wielen, herstellen van banden en het vervangen van olie. Als meisje van 12 begin jaren ‘70 was dat lang geen vanzelfsprekendheid…

Toen ik op mijn 17de moest kiezen waarover ik mijn maturiteitsverhandeling zou schrijven, was het voor mij duidelijk: “waar een wil is, is een weg.” Tot op vandaag heb ik mijn leven vorm gegeven volgens dit motto. In mijn keuzes heb ik me altijd laten leiden door hetgeen op dat moment, volgens mij, het beste bij me paste en het belangrijkste was.

Vooraleer ik de theorie kende, begreep ik al dat je niet gelukkig wordt van je te laten leiden door de belemmerende gedachten van jezelf of die van anderen.

Op mijn 18de heb ik lang getwijfeld welke studierichting ik zou volgen. Uiteindelijk is Licentiaat (nu Master) in de Rechten uit de bus gekomen, vanuit de gedachte dat ik hiermee mijn opties voor later zo open mogelijk kon houden. Deze studies, samen met die aan de fiscale hogeschool, hebben ertoe geleid dat ik op verzoek van mijn professor fiscaal recht mijn échte professionele carrière ben begonnen bij KPMG te Antwerpen.

Bij KPMG heb ik ongelooflijk veel geleerd over het reilen en zeilen in het bedrijfsleven. In eerste instantie heb ik er zicht gekregen op hoe het moet, doch zeker ook hoe het volgens mij niet moet. Deze inzichten hebben mij in mijn verdere leven gediend. Op mijn 26ste ben ik geslaagd voor het examen voor bedrijfsrevisor. Vooral het menselijke aspect van het beroep trok mij aan en het werd me al snel duidelijk dat er voor mij te veel administratieve werkzaamheden bij kwamen kijken. 

In een poging om hier verandering in te brengen heb ik een overstap gemaakt naar het Interventiefonds voor de Beursvennootschappen (onderdeel van de toenmalige Bankcommissie) . Deze beweging was duidelijk een misstap. Na 14 dagen was het al glashelder voor mij dat hier mijn hart – en dus mijn verdere carrière – niet lag. 

Het werd voor mij steeds duidelijker dat ik meer wilde werken in lijn met wie ik ben, volgens waarden die voor mij uitermate belangrijk zijn: vrijheid, gelijkwaardigheid, integriteit en verbinding.

Werken als zelfstandig ondernemer lag voor de hand. Ik had 3 mogelijkheden in mijn hoofd: 

  • een bedrijfsrevisorenkantoor opstarten,
  • een accountantskantoor opstarten,
  • of het benzinestation van mijn ouders overnemen. 

Op dat ogenblik had ik al 3 kinderen en werd er een 4e gepland. Mede hierdoor was de keuze snel gemaakt: het overnemen van het benzinestation van mijn ouders. 

Deze keuze gaf mij de meeste mogelijkheden om een leven te creëren naar mijn zin, in functie van mijn waarden en mijn verantwoordelijkheden als ambitieuze jonge moeder. 

Het benzinestation-avontuur heeft 15 jaar geduurd. Ik slaagde er in om van 1 benzinestation 4 benzinestations te maken en met een 25-tal mensen samen te werken. 

Als ik nu op die periode terugkijk, heb ik het gevoel dat ik niet heb gewerkt. Ik heb vooral jonge mensen kansen gegeven, begeleidt, misschien wel gecoacht avant la lettre… Ik geloof steevast dat een bedrijf zo sterk is als de mensen die er werken. 

Mede door de grote evolutie in de wereld van de benzinestations heb ik in 2005 de keuze kunnen maken om mij te heroriënteren tot volwaardige, fulltime, professionele coach en heb ik van mijn passie mijn beroep gemaakt.

Ik ben toen begonnen aan een lange reeks opleidingen om mijn positie als professionele coach te ‘legitimeren’. (Eens jurist, altijd jurist ;-)). Het is mede dankzij de intensieve 3-delige opleiding ‘ROOT-GROW-BLOOM’ van Training & Coaching Square dat ik mij heb kunnen en durven vestigen als professionele business coach. Tijdens deze opleiding werd al snel duidelijk dat de coachende attitude en vaardigheden mij op het lijf geschreven zijn. Hierdoor was het een logische stap om in te gaan op het verzoek van de dames van Training & Coaching Square om hen te vervoegen als geëngageerde freelance coach en trainer. Tegelijkertijd heb ik hierdoor mijn passie verder kunnen exploreren en mijn theoretische kennis en vaardigheden rond coaching kunnen verfijnen. 

Dit hele verhaal is uitgemond in het behalen van de graad van Master Certified Coach bij het ICF, eind 2018. Samen met een nieuwe fase in mijn leven, grootmoeder worden, heeft dit mij het inzicht gegeven om nog meer voor mijn kern te gaan en voor het leven en vervullen van mijn belangrijkste waarden te kiezen.

Sinds begin 2019 focus ik me vanuit mijn eigen bedrijf “Van Bladel & Partners bv” 100% op het coachen en mentoren van vrije beroepers (dokters, advocaten,…), executives en KMO-bedrijfsleiders én last but not least het coachen van coaches… 

Via de samenwerking in Keycoaching focus ik mij ook op het creëren van opleidingen en op maat gemaakte trajecten in het bedrijfsleven. 

Mijn motto's:

Mijn contactgegevens

Interesse in een samenwerking? Contacteer me vrijblijvend.