Mastercourse Identiteitscoaching

Stel dat je er als coach toe komt omeen oordeelloze attitude te handhaven,
zonder schroom alle identiteitsthema’s te coachen,
steeds verbonden te blijven met jezelf,
stevig in het hier en het nu te staan,
echt te vertrouwen dat je coachee alle antwoorden in huis heeft,
een bewuste diepe verbinding met je coachee te maken
en bovenal, je coachee de ruimte te geven om te evolueren,
én dit… zonder jezelf te verliezen.

Hoe fijn zou je het vinden om deze manier van zijn en de kunst van het coachen op identiteitsniveau te beheersen?

Dit is wat het traject te bieden heeft …

Voor wie?

Iedereen die op een professionele manier een coachende relatie wil aangaan met anderen. Je hoeft nog geen volleerd coach te zijn met bakken ervaring. Je dient echter wel de bereidheid te hebben om te leren, te groeien en in de spiegel te kijken.

Naast het toespitsen op het optimaliseren van de kwaliteit van onze aanwezigheid, biedt deze opleiding handvaten om als coach met levens- en identiteitsvragen aan de slag te gaan.

Voor zij die hierin geïnteresseerd zijn kan deze opleiding een goede basis vormen om te evolueren van PCC-niveau naar MCC-niveau.

CCEU-punten voor ACC/PCC/MCC bijscholing in aanvraag.

Aanpak

Dit traject omvat in 10 opleidingsdagen.

Elke opleidingsdag vertrekt vanuit een specifiek deelaspect van identiteitscoaching. Er wordt aandacht gegeven aan het theoretisch kader met bijpassende coaching oefeningen en demo’s.

Elke dag boren we ook een andere reguleringstechniek aan om
het aanwezig zijn in het hier en nu
en het zich oké voelen als coach met elk thema
 te stimuleren.

Maximum 12 deelnemers

Praktisch

Data

27/09/2024
25/10/2024
15/11/2024
06/12/2024
17/01/2025
14/02/2025
14/03/2025
23/04/2025
16/05/2025
13/06/2025

van 9u30 tot 18u

Prijs

€3.900 (exclusief BTW)
+ € 250 catering

Plaats

De Coachingloft:
Mechelsesteenweg 138,
2640 Mortsel

Programma

Dag 1

Wat is Identiteitscoaching?

Dag 1

Dag 2

Wie ben ik als coach?

Dag 2

Dag 3

Wat is de relatie tussen identiteitscoaching en voluit aanwezig zijn?

Dag 3

Dag 4

Identiteit en (zelf)vertrouwen

Dag 4

Dag 5

Identiteit en de verschillende levensfasen

Dag 5

Dag 6

Hoe weersta ik de lokroep van het concrete resultaat?

Dag 6

Dag 7

Identiteit en paradoxen

Dag 7

Dag 8

Identiteit, grenzen en overgave

Dag 8

Dag 9

Transactionele analyse toegepast in identiteitscoaching

Dag 9

Dag 10

Integratiedag

Dag 10

Resultaat

Hoe ervaren de deelnemers de opleiding?

Trainers

Katrin Van Bladel

MCC-ICF

Na een 25-jarige ervaring in het bedrijfsleven (als jurist, bedrijfsrevisor en bedrijfsleider) heb ik me volledig toegelegd op het coachen. Coachen is mijn grote passie omdat ik hierdoor mijn missie, het uitdagen van mensen tot evolutie en groei, ten volle kan realiseren.

Ik geloof rotsvast in het potentieel van mensen en ik vind het een groot voorrecht om mensen te mogen bijstaan in het waarmaken van hun dromen en doelen. Om de coachende attitude, die de basis vormt van coaching, nog meer te kunnen verspreiden, heb ik een 10-tal jaren zeer actief en intensief meegewerkt als lead-trainer in een professionele voor het ICF-certificerende coachingsopleiding (Root-Grow-Bloom bij The CoachingSquare). Hierdoor heb ik me naast het vak van coach op het hoogste niveau (MCC- ICF) ook het vak van trainer en bevlogen spreker eigen gemaakt.

Momenteel zet ik mijn passie voor het opleiden van professionele coaches verder in de nieuwe ICF certificerende opleiding “Certified Coach Program” in samenwerking met Coaching4coaches en HRD-Academy.

Als trainer geven volgende woorden het beste mijn stijl weer: uitdagend, prikkelend, intrigerend, expertise, passie, doordringend, overtuigd, overtuigend, consistent, boeiend, humoristisch, out of the box, …

Martine Van Gorp

PCC-ICF

Na 15 jaar actief te zijn geweest als actrice en dramadocent leg ik me als trainer en coach toe op wat je stem en uitstraling betekenen in persoonlijke en/of professionele contacten. Ik werd vanuit het theater meer en meer gedreven naar ‘hoe iemand zijn verhaal doet’. Of het nu een theatraal verhaal is, boodschap, verkooppraatje, opdracht, speech of wiskundeles, het doet er niet toe, je vertelt een verhaal.

Ik ging op zoek naar hoe dat geweldig instrument, dat we ter beschikking hebben, precies werkt. Via opleidingen op basis van het werk van Jerzy Grotowski, Kristin Linklater, Roy Hart, Jacques Lecoq en het stemwerk van Jean-René Toussaint, kwam ik bij de basis van stem- en lichaamswerk.

De laatste 15 jaar ben ik zaakvoerder van ‘Resonans’ waarin ik me toeleg op het coachen en trainen van communicatie- en presentatievaardigheden met een sterk accent op stem en lichaamstaal.

Mijn opleiding als coach (PCC) en ervaring in het coachen, sterkt mij in het uitdagen van mensen om hen zowel letterlijk als figuurlijk in beweging te zetten.

Mijn passie voor theater houd ik warm als woord- en theaterdocent bij Muzarto – Academie voor podiumkunsten.

Dominik Dhollander

PCC-ICF

Dominik is een gedreven coach, een inspirerende opleider en op-en-top ondernemer. Al op jonge leeftijd pikte ze veel wijsheden op die ze tijdens haar opleidingen heeft weten onderbouwen. Ze koos ervoor om haar loopbaan meteen als zelfstandige te starten en richtte Domino Coaching op. Een bewuste keuze die aansluit bij wat zij belangrijk vindt: vrijheid, mildheid, evenwaardigheid en ownership.

Voor elke opdracht gaat ze vakkundig te werk. Ze weet als geen ander wat zelfverantwoordelijkheid betekent en durft dat ook aan te spreken bij anderen. Vanuit evenwaardigheid gaat ze met haar coaching- en opleidingstrajecten op zoek naar wat mensen nu écht belangrijk vinden en hoe ze dat in hun leven kunnen integreren. Ze blijft niet aan de oppervlakte en gaat snel dieper graven met gerichte vragen. Ze spiegelt terug en durft confronteren met als doel minder voor de hand liggende antwoorden naar boven te halen.

Dominik heeft zich gespecialiseerd in het millennial mysterie, generatiekloven dichten, Insights Discovery en grenzen stellen in plaats van muren bouwen.

Interesse? Contacteer ons hier

Of contacteer
Katrin Van Bladel